Menüü: Hommikusöök ja brantš
Are you looking for an alternative to white bread? This rye bread has a darker colour and richer taste than your average white loaf. Sliced, it is perfect for open sandwiches and healthy canapés.
Koostisosad
Ettevalmistus
- Valmistage starter. Lisage murendage pärm, jahu ja sool 1 dl leigesse vette ja segage ühtlase massi saamiseni. Laske umbes 5 minutit kerkida.
- Valmistage taigen. Lisage starterile jahu, õli ja sool. Sõtkumise ajal lisage leige vesi.
- Vormige taigen pallikujuliseks, katke puuvillase rätikuga ja laske kerkida 30-40 minutit (kuni taigna kogus on kahekordistunud).
- Sõtkuge tainast veel kord, vormige päts ja asetage küpsetuspaberiga kaetud pannile. Katke taigen puuvillase rätikuga ja laske kerkida veel 20-30 minutit.
- Enne küpsetamist tehke pätsi sisse 4 diagonaalset lõiget, et vältida pragunemist.
- Kui sai on küps, tõstke see ahjust välja ja laske enne lõikamist jahtuda.
Vali oma ahi: