Rukkileib

Menüü: Hommikusöök ja brantš

Allergeenid: Gluten
Intermediate

Inimesed

Are you looking for an alternative to white bread? This rye bread has a darker colour and richer taste than your average white loaf. Sliced, it is perfect for open sandwiches and healthy canapés.

Koostisosad

Starter:
valget nisujahu
2 tbs
suhkrut
1 pinch
värsket pärmi
20 g
soola
1 pinch
värsket pärmi
100 ml

Taigen:
soola
1 tsp
olive oil
1 tbs
rye flour
250 g
värsket pärmi
300 ml
täisterajahu
250 g

Ettevalmistus

  1. Valmistage starter. Lisage murendage pärm, jahu ja sool 1 dl leigesse vette ja segage ühtlase massi saamiseni. Laske umbes 5 minutit kerkida.
  2. Valmistage taigen. Lisage starterile jahu, õli ja sool. Sõtkumise ajal lisage leige vesi.
  3. Vormige taigen pallikujuliseks, katke puuvillase rätikuga ja laske kerkida 30-40 minutit (kuni taigna kogus on kahekordistunud).
  4. Sõtkuge tainast veel kord, vormige päts ja asetage küpsetuspaberiga kaetud pannile. Katke taigen puuvillase rätikuga ja laske kerkida veel 20-30 minutit.
  5. Enne küpsetamist tehke pätsi sisse 4 diagonaalset lõiget, et vältida pragunemist.
  6. Kui sai on küps, tõstke see ahjust välja ja laske enne lõikamist jahtuda.

Vali oma ahi:

Edasi "Hommikusöök ja brantš" retseptid